gv logo 

 avtosedeži

   

  

logo

OPOZORILO: To stran uporabljajte ali po njej brskate na lastno odgovornost. Niti avtor, niti katerakoli druga oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, izdelavi ali posredovanju te strani, ne more biti odgovorna za povračilo kakršnekoli škode oziroma plačila globe zaradi vašega obiska te strani ali njene uporabe. Ne da bi kakorkoli omejevalo zgoraj navedeno, bo veljalo, da vam je vse, kar se nahaja na tej strani, posredovano takšno kot je, brez kakršnekoli izrecne ali zakonsko predpisane garancije.

Zavedati se morate, da je vse, kar boste videli ali prebrali na tej strani, zaščiteno kot avtorska in industrijska lastnina in da smete njeno vsebino uporabiti samo za osebno uporabo. Vsaka nepooblaščena uporaba teksta in slik lahko predstavlja kršitev zakonodaje s področja avtorskih pravic, blagovnih znamk, zasebne lastnine in javnega objavljanja ali pa predpisov in zakonov s področja komunikacij. Besedilo in slike so lastnina podjetja ali pa ima podjetje  dovoljenje za njihovo uporabo.

01

 

Zakaj otrok potrebuje varnostni sedež?

Seveda se vsak otrok najbolje počuti v maminem naročju. A nekaj so dobri občutki in prijeten dotik, drugo pa so sile ob prometnih nesrečah. Že pri trku vozila, ki vozi s hitrostjo 50 km/h, se naletna teža poveča več kot 30 krat. To dejstvo lahko predstavimo s praktičnim primerom: ''mamica, ki tehta 50 kg,  ob trku pa ni pripeta z varnostnim pasom in drži otroka na prvem sedežu, stisne otroka ob armaturo z naletno težo okoli ene tone in pol.''

Verjetno bi nas veliko zatrjevalo, da se bomo pri hitrosti 50 km/h z lahkoto zadržali na sedežu ali na volanu, četudi nismo pripeti. To isto, prevedeno v vprašanje  pomeni: ''le kdo si upa skočiti v globino 14 metrov?'' Verjetno nihče. Isto je z otrokom – verjetno se ga nihče ne bi upal loviti, če bi otrok padal z višine 14 metrov.

Odgovor je preprost. Raje si pripnimo varnostni pas, otroka pa že od prve vožnje iz porodnišnice privadimo na to, da je v avtu njegovo edino pravo in varno mesto v ustreznem varnostnem avtosedežu. Nazadnje še en zelo uporaben nasvet: otroka vedno vozite pripetega v sedežu; tudi pri najkrajših vožnjah se prepričajte, da ste v avtu pripeti vsi z varnostnimi pasovi. Bodite zgled, saj gre za varnost vas samih in vaših najdražjih!

 

Kakšne obveznosti nam nalaga zakon o varnosti cestnega prometa?

Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu.

Z globo 120 € se kaznuje voznik, ki ne poskrbi za ustrezno zaščito otroka v avtomobilu.

 

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu ustreznega otroškega varnostnega sedeža?

Oznaka otroškega varnostnega sedeža – test ECE:

Vsak varnostni avtosedež mora biti preizkušen po zahtevah, ki so predpisana s homologacijo – evropskim predpisom ECE.

ECE-R44 (ECE = Economic Commission of Europe – R44=Regulation) je evropski predpis, ki ga morajo opraviti vsi proizvajalci otroških varnostnih sedežev na enem od predpisanih inštitutov.

Prvi predpis ECE-R44/01 je bil sprejet in je začel veljati 17. novembra leta 1982 (od takrat naprej morajo vsi otroški avtosedeži, preden gredo v prodajo, skozi preizkusne teste). Drugi – še bolj zahteven predpis ECE-R44/02 je stopil v veljavo 4. aprila 1986. Tretji predpis ECE-R 44/03  je bil predpisan 26. januarja 1995 z veljavnostjo od 12. septembra 1996 do 23. junija 2008. Zadnja sprememba  ECE 44/04 pa je začela veljati 23. junija 2005. Tu vam moramo pojasniti, da so imeli proizvajalci enoletno možnost, da prilagodijo vse nove avtosedeže novim pogojem, v prodaji pa so lahko avtosedeži s homologacijsko oznako ECE 44/03 še največ 4 leta po uveljavitvi zakona (do leta 2009). Novi standard predpisuje tudi preizkuse z isofix pritrditvijo, zaostruje dinamične obremenitve, ki jih mora sedež prenesti ter zahteva večji nadzor pri proizvajalcih avtosedežev.

Avtosedežev s starimi oznakami (ECE 44/01 ali ECE 44/02) ne priporočamo, da jih uporabljate, saj se materiali starajo in niso več elastični, pa tudi nove zahteve pri testih so veliko zahtevnejše, sedeži pa veliko varnejši (primerjajte na primer z vidika varnosti: golfa izdelanega v devetdesetih letih ali danes).

Vsak sedež, ki je naprodaj v trgovinah, mora torej imeti opravljeno homologacijo (trenutno je to ECE R 44/04) in to pomeni pod kakšnimi pogoji so avtosedeži preizkušeni: čelni trk pri hitrosti 50 km/h s 33 G (to je, da je otrokovo telo pri tej hitrosti in trku kar 33 krat težje kot njegova teža). Ostale zahteve trenutno veljavnega predpisa so še: pritrditev avtosedeža s tritočkovnim avtomatskim avtomobilskim varnostnim pasom ali isofix sistemom; konstrukcija avtosedeža mora absorbirati veliko več energije (veliko manj deformacij na otrokovo telo predvsem v predelu glave); veliko večje zahteve (tudi do 50% več) za sistem varnostnih pasov v sedežu; sedež skupine I mora imeti vgrajen 5-točkovni sistem varnostnih pasov (ne več 4-točkovni); sedež skupine 0+ mora imeti večjo »školjko« in preizkušen mora biti tudi na trk od zadaj s 30 km/h.

Vsak homologiran avtosedež mora biti označen z oranžno nalepko ali všitkom (to lahko preveri vsakdo, saj se avtosedeža brez oznake ne sme uporabljati).

 

nalepkaNalepka mora imeti naslednje  elemente:

ECE 44/04 – oznaka pomeni, da sedež ustreza navedenemu standardu.

universal – pojasnjuje, da je sedež namenjen uporabi v večini modelov avtomobilov

9 – 36 kg – sedež je primeren za otroke navedene telesne teže

E1 – oznaka države, v kateri je bil sedež preizkušen (E1=Nemčija, E2=Francija, E3=Italija, E4=Nizozemska,…)

04301171 – številka testa (pomeni:04=ECE R44/04; 30=oznaka inštituta Dekra Dresden, MPA Stuttgart v Nemčiji ali 44= oznaka inštituta TNO na Nizozemskem; 1171=številka testa)

0060854 – serijska številka sedeža.

Nalepka ima lahko tudi ostale komercialne oznake (npr: ime sedeža, logotip proizvajalca, oznako države proizvajalca, oznake vzdrževanja, …) – vendar pa te oznake niso predpisane na nalepki.

Države, ki smo jih navedli, imajo edine ustrezne inštitute, ki nekaj veljajo (za večina ostalih oznak držav velja, da so  tam testi zelo vprašljivi, zato vam nakup sedeža z drugo oznako odsvetujemo). Žal se pokaže, da kljub temu, da je predpis enak za vse inštitute, v praksi to ni res. Najbolj priznana in selektivna sta nemški in nizozemski inštitut.

Razne organizacije, klubi in revije opravljajo vzporedne teste različnih avtosedežev. Rezultati teh testov so zelo različni (za primer: nek model avtosedeža je na enem testu zelo dober, ta isti avtosedež pa je na drugem testu zelo slab). Do tega prihaja, ker se testi ne izvajajo pod istimi pogoji, sploh pa ne pod pogoji, kot jih predpisuje homologacija ECE 44/04. Zakaj je to tako in zakaj se ne uporabljajo isti pogoji, si lahko vsak razlaga po svoje. Odvisno je od nas kupcev, kaj kupujemo oziroma koliko smo osveščeni in pripravljeni plačati za varnost naših otrok. Posamezni testi so pač različni, kakor so testi za marsikateri drug izdelek. Zavedati se pač moramo, da živimo v tržnem gospodarstvu in kljub temu, da vsak, ki te vzporedne teste opravlja,  zatrjuje, da so popolnoma nepristranski, gleda to s svojega zornega kota (beri: promocije in profita) – žal. Poudarjam na koncu, da ŽAL, saj sem tudi sam zaskrbljen zaradi takih zadev, ker se zavedam, da velika večina ljudi ne pozna razlike med homologiranimi sedeži in sedeži, ki so dobili na nekem testu recimo pet zvezdic…

 

Ustrezna in primerna velikost otroškega varnostnega sedeža  - skupine otroških avtosedežev

Otroški varnostni sedeži so razdeljeni v skupine glede na otrokovo težo in starost. Te skupine so:

ECE skupine

Opis najbolj uporabljenih skupin otroških varnostnih sedežev:

prva

 

Skupina 0+: za otroke - dojenčke do 13 kg (to pomeni: od rojstva do teže otroka 13 kg). Praksa pokaže, da te sedeže malčki prerasejo med osmim in desetim mesecem starosti (naj vas ne zanesejo reklame, kjer ponujajo razne sedeže do 18. meseca starosti – merilo je do 13 kg in to je v povprečju 9. mesec, ker morate upoštevati tudi otrokovo višino in njegovo zanimanje za dogajanje okrog sebe, saj težko vidi iz ležečega položaja v lupinici). Ti sedeži so zelo priročni, saj imajo ročaj za prenašanje (pri tem je zelo pomembna majhna teža sedeža), uporabni so v stanovanju (kot ležalka), vendar pa pediatri ne priporočajo uporabe več kot dve uri hkrati. Če boste sedež uporabljali v prvih dveh, treh mesecih dojenčkovega življenja, ob nakupu pazite tudi na to, da ima sedež dodatne vložke oz. blazinice, ki služijo podpori glavice in ritke. Večino avtosedežev za dojenčke je izdelanih iz plastike, a so kljub temu varni, saj morajo biti v avtomobilu pritrjeni nasprotno smeri vožnje in jih tri-točkovni avtomobilski varnostni pas »objame«. Obvezno in nujno je, da otrok gleda vzvratno na smer vožnje, saj le tako ob morebitnem trku pritisne na školjko sedeža s celim telesom (vsi vemo, da ima dojenček v primerjavi s telesom nesorazmerno veliko glavo in šibek vrat). Novejšim sedežem se naslonjalo spreminja po višini in  imajo možnost pritrditve z isofix sistemom, kar je veliko enostavneje, saj ni potrebno 'vleči' varnostnega pasu. Če imate v avtu na sovoznikovemu sedežu varnostno vrečo (air bag), potem morate le tega izklopiti (novejši avtomobili), oziroma je najbolje, da sedež namestite na zadnji sedež - vendar pozor - tudi tam obvezno v nasprotni smeri vožnje.

 

011

 

Skupina I: uporablja se za otroke, težke od 9 do 18 kg (to je za starost od 8 mesecev do 4 let). Ti sedeži so najbolj uporabni in na trgu po najbolj različnih cenah. Glede na razne teste (uporabne in varnostne), so se za najboljše pokazali sedeži, ki imajo za osnovo kovinsko ogrodje, čez katero so speljani vsi varnostni pasovi, tako za pripetje otroka, kot tudi pritrditev sedeža, ali pa je potek varnostnega pasu 'speljan' pod sistem 5-točkovnega pasu. Večina teh sedežev je v avtu nameščena na zadnjem sedežu in otrok gleda v smeri vožnje. Kljub temu, da so narejeni razni testi in da teorija pravi, da bi bilo za otroka najbolje, da bi bil do drugega leta starosti obrnjen nasprotno smeri vožnje, pa praksa pokaže drugače. Otroka pri starosti več kot eno leto že zanima svet okoli sebe in zelo težko se je peljati, da gledaš nazaj (poiskusite sami); drugo pa je, da otrok nima kam postaviti nog in jih upira v naslon sedeža avtomobila, oziroma ima skrčene, kar je zelo neudobno. Prav zato ob nakupu pazite, da kupite sedež, ki bo dovolj močan, da bo ob morebitnem trku zdržal vse obremenitve. Na raznih testiranjih so se za uporabne pokazali tudi sedeži, ki imajo spredaj mizico, vendar se je potrebno zavedati, da ta mizica tesno drži otroka le pri določeni starosti. Druga pomanjkljivost pa je, da ko otrok zaspi, mu ne morete spremeniti položaja v ležečega in mu glavica zato niha. Praksa torej bolj priporoča sedeže, kjer otrok gleda v smeri vožnje, je v avtosedežu pripet s 5-točkovnim sistemom varnostnih pasov, s centralno regulacijo pasov, sedež ima možnost spremembe položajev in je izdelan iz materialov, ki se ob trku deformirajo, ne pa počijo ali lomijo.

 

 

2 3

 

Skupina II+III: za otroke teže od 15 do 36 kg (starosti od 3 do 12 let). To so tako imenovani jahači. V te sedeže otroka namestite, ko preraste sedež skupine I. Otrok je na jahaču pripet le s sistemom varnostnega pasa, ki je v avtomobilu (Y-pas). Ker je otrok težji in so naletne sile večje, mora biti otrok obvezno pripet z varnostnim pasom, ki je pritrjen na karoserijo avta (tako kot odrasla oseba). Jahač pa ima nalogo, da dvigne otrokovo telo tako, da otroka lahko pripnemo z varnostnim pasom, pri tem pa pazimo, da gre varnostni pas čez otrokovo ramo in čez boke (ne čez vrat in trebuh). Jahač mora imeti ob strani obvezno vodili (naslona za roke), pod kateri speljemo spodnji del varnostnega pasu, da ob morebitnem trku jahač ostane pod otrokovim telesom. Iz varnostnih vidikov se priporoča uporabo jahača skupaj z naslonom. Zelo pomembno pri jahačih z naslonom je, da je zadnji naslon premakljiv, da se da naslonjalo za glavo spreminjati po višini in istočasno spreminjati tudi vodilo varnostnega pasu. 

 

 

 

airVarnostni sedež in zračne vreče (airbagi):

Otroški varnostni sedež lahko namestite tudi na sovoznikov sedež.

Vendar pozor: ko dojenčka prevažate v otroškem sedežu na sovoznikovem sedežu, obvezno začasno izključite varnostni meh (airbag) – s posebnim ključem pri novejših modelih avtomobilov. V kolikor možnosti tovrstnega izklopa nimate, pa je najbolje, da sedež namestite na zadnjo klop v avtomobilu.

 

 

 

iso 1Isofix:

Veliko novejših modelov avtomobilov je že opremljena s pritrditvenimi točkami Isofix za varno pritrditev otroškega varnostnega sedeža.

 

 

sedezGre za standardiziran sistem pritrditve, ki omogoča, da se otroški sedež hitro, trdno in predvsem brez napak pri montaži namesti v avto. Otroški varnostni sedež ima posebna vodila, v karoseriji avtomobila pa so posebne zaponke (pod naslonom sedeža), v katere se potisne sedež.

 

 

 

pasVendar POZOR: vsak Isofix avtosedež mora imeti dodatno oporo (podstavek oz. nogo) v dno avtomobila (v prostor, ki je sicer namenjen za noge potnika), da se morebitna nihanja kar najbolj ublažijo. Druga možnost pa je povzeta po ameriškem standardu (NHTSA); tako imenovani Top Tether. To je, poenostavljeno povedano, dodatni pas, s katerim pritrdimo varnostni sedež v zgornjem delu, da ne zaniha.

 

Pri vsem navedenem pa velja izpostaviti, da je Isofix sistem uporaben največ do 18 kilogramov otrokove teže (to pomeni, da je Isofix sistem primeren za avtosedeže skupin 0+ in I, oziroma največ do starosti 4 let). Zakaj? Otrok, težji od18 kilogramov, mora biti obvezno varovan s sistemom, ki je pritrjen na karoserijo avtomobila (z varnostnim pasom - tako kot odrasla oseba).

V čem je prednost Isofixa?

 Pri pritrditvah varnostnih sedežev v avto z varnostnimi pasovi se največkrat pojavlja, da je več kot 60% varnostnih sedežev napačno ali slabo pritrjenih, s pritrditvijo s sistemom isofix pa se ta odstotek zmanjša na manj kot 5%!

 

Nakup novega sedeža:

Ko se odločate za nakup sedeža naj vas ne zapelje barvni vzorec. Najprej izberite varen model sedeža in šele nato barvni vzorec, ki ga imate na voljo. Kakšen pa je varen oziroma primeren sedež, glede na velikost otroka? Ko boste otroka posedli v sedež, naj vam bodo osnovno merilo zgornje luknje, kjer potekajo pasovi, kajti če so ramena višje, kot poteka vpetje varnostnih pasov, je velika možnost poškodb otrokovih ramen in ključnice. Svetujemo vam, da se za nakup sedeža odločite tam, kjer vam bodo ponudili nasvet in po možnosti pomagali pri montaži varnostnega sedeža v vaš avtomobil.

 

Nakup starih avtosedežev:

Na trgu je zagotovo moč kupiti zelo veliko različnih rabljenih sedežev. Načeloma takšno rešitev odsvetujemo iz različnih razlogov. Eden izmed njih je, da je bil sedež že udeležen v kakšnem trku, kjer je prišlo do deformacije plastike, poškodbe ogrodja…. Prav tako ne priporočamo uporabe sedežev, starejših od 5 let, saj se plastika ter drugi deli sedeža z leti obrabijo in izgubijo svoje prvenstvene lastnosti, pri čemer je velika verjetnost, da v primeru prometne nesreče, sedež ne upraviči svojega namena. Velja tudi pomisliti, da se tehnologija izdelave in varnostne zahteve konstantno spreminjajo v smeri višjih standardov varnosti, kar je za vašega otroka tudi najpomembneje.

Kako delujejo sile v primeru prometne nesreče pri uporabi ustreznih/neustreznih varnostnih sedežev?

Najlažje si delovanje sil ponazorimo z opravljenimi testi v različnih inštitutih. Na spletni strani avstrijskega inštituta http://www.autokindersitz.at (rubrika: Infos&Facts – Gebrauchte Kindersitze) si lahko v video testu ogledate neverjetno delovanje sil v trkih in pomembnost pravilne uporabe sedežev in varnostnih pasov.

Kratek filmček >>

 

Napake ob uporabi avtosedežev

V naših mnogih svetovalnih programih in akcijah ugotavljamo, da je najpogostejša napaka na eni strani slabo ali napačno pritrjen sedež in na drugi strani nepravilno uporabljen zadrževalni sistem (varnostni pas) - s čimer pa seveda primerna varnost otroka v vozilu ni zagotovljena.

Osnovno merilo, kdaj otrok preraste sedež je, ko otrokova ramena presežejo vrh vpetja naramnih pasov. Pomembno je tudi zavedanje staršev, da otroku varnostne pasove zategnemo tako močno ob otrokovo telo, da v primeru nesreče prepreči preveliko nihanje otrokovega telesa. Če je sedež napačno pritrjen, če otroka vanj ne namestimo pravilno in dovolj močno zapnemo ali če ste sedež namestimo tja, kjer se bo ob trku sprožila varnostna blazina, tvegamo nepredvidljive posledice in poškodbe otroka. Varnostni sedež namreč v tem primeru ne opravi svoje naloge.

Pri Isofix sistemu pritrditve pa v praksi žal prihaja do velikih napak, saj bi morali biti nekateri avtosedeži, ki nimajo dodatne opore na tla avtomobila, dodatno pritrjeni v zgornjem delu z dodatnim pasom, da avtosedež ne zaniha (to je tako imenovani Top Tether). Večina avtomobilov nima te pritrdilne točke, zato pred nakupom to preverite in se ne zanašajte na prodajalce, ki vam bodo prodali, mogoče tudi celo montirali, avtosedež samo na isofix pritrdilne točke pod naslonom sedeža!

Tehnični izrazi:

A

Air-Cushions = Zračna blazina

Varuje otrokovo telo z bočne strani. Poleg tega se zračne blazine na sedežu nastavijo glede na višino otroka.

Automatic belt = Avtomatski varnostni pas

Varnostni pas z avtomatskim navijanjem, v današnjih časi so to v glavnem 3- točkovni varnostni pasovi.

B

2-Point-Belt = 2-točkovni varnostni pas

Varnostni pas, ki je pritrjen le v dveh točkah v avtu (najpogosteje le na srednjem zadnjem sedežu).

4-Point-Belt = 4-točkovni varnostni sistem

Nameščen je v CRS; otrok je varovan s številnimi varnostnimi pasovi, ki potekajo preko telesa kot »vezi« (največkrat v treh ali petih točkah).

Belt Slackness = Ohlapnost varnostnega pasu

Če pas ni dovolj tesno ob telesu, je ohlapen in je velika nevarnost dodatnih poškodb.

Belt Tension Adjuster = Prilagoditev napetosti varnostnega pasu

Tehnična napeljava, ki regulira napetost (tesnost) varnostnega pasu.

Booster Seat = Jahač

Avtosedež brez hrbtišča za starejše otroke (nad 15 kg teže) , z uporabo 3-točkovnega varnostnega pasu.

C

Infant-Carrier = Prenosni avtosedež za dojenčka

Glavni pogoj za vse CRS (otroški varovalni sistem) je to, da so nameščeni nasprotno smeri vožnje in velja za vse sedeže ECE skupine 0/0+.

Combination Seats = Kombinirani avtosedeži

CRS, ki jih lahko uporabite za več ECE starostnih skupin otroka.

Crash Protection System = Varnostni sistem proti trkom

To je dodatni sistem, ki je nameščen pred otrokom in v primeru nesreče varuje otroka z odbojno blazino.

CRS

Angleška okrajšava za: "Otroški varovalni sistem".

Crumple Zone = Naguban del

Deli avta, ki absorbirajo pritiske (se deformirajo v primeru nesreče).

D

Dummy

Lutka za testiranje in meritve pritiskov na telo med trkom.

E

ECE / ECE-Groups

ECE = Economic Commision for Europe (Evropska gospodarska komisija) ECE-skupine so standardizirane in razvrščene po starostnih skupinah in telesni teži. Predpis ECE No 44 predpisuje testiranje otroških varnostnih sistemov, 04 pa je najnovejša nadgradnja predpisov, ki jih predpisuje standard.

I

Isofix

Pritrdilna povezava med avtomobilsko karoserijo in otroškim varnostnim sedežem, kjer ni potrebno dodatno pritrjevanje otroškega varnostnega avtosedeža s 3-točkovnim varnostnim pasom.

R

Reboard-System = Vzratni sistem

Ne ravno pravilen, pa vendar podoben izraz za avtosedež, nameščen v obratni smeri vožnje (CRS).

S

Safebag = Dodatna zaščita (varna vreča)

Safebag nudi dodatno zaščito otroka pri trku.

Shockabsorbers = Blažilec udarcev

Stranski deli varnostnih avtosedežev vsebujejo dodatne blažilne materiale, ki zmanjšujejo udarce (absorbirajo deformacije).

Side Airbags = Stranski varnostni mehi (zračne blazine)

Zračne blazine, ki nudijo zaščito med bočnim trkom.

Submarining = Polzenje iz sedeža

Izraz, ki pomeni zdrs iz sedeža, ker varnostni pas ni bil dovolj ob telesu in telo ob čelnem trku »potegne« naprej izpod pasu.

T

TNO

TNO = Road Vehicles Research Institute. Free Institute in the Netherlands – neodvisni nizozemski inštitut za preizkuse varnostnih avtosedežev, kateri ima največjo veljavo na svetu.

Top Tether = Zgornji pas

Nekateri Isofix otroški avtosedeži morajo biti pritrjeni z dodatnim pasom v avto. Na zgornjem delu sedeža (naslona) pri Isofix otroških avtosedežih je pritrdilna točka za pas, prav tako pa mora imeti tudi avto za to namenjeno pritrdilno točko.

November 2012

Avtorica: Teja Oblak

 

 

 

KONTAKT NA TEL.: 041 809 682 ALI PO EL. POŠTI Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih